SiNAPSA, ponedeljek, 29. april 2024

eSiNAPSA

Spletna revija za znanstvenike, strokovnjake
in nevroznanstvene navdušence

Ko se prebuja novo leto

Grega Repovš

Še eno leto je naokoli. Zahvalili smo se za vse dobro v prejšnjem letu in si zaželeli zdravja, uspehov in vsega lepega v novem. Po glasnih zabavah smo tiho pospravili drevesca, lučke in okraske in se po mesecu praznične evforije vračamo k obveznostim vsakdana, morda vzpodbujeni z zaobljubami, da bo to leto bolje. Po toplem in (vsaj v Ljubljani) precej meglenem pričetku smo dočakali tudi sneg, ki je prijazno pobelil strehe in ulice.

S koncem leta smo pri eSinapsi zaključili drugo številko v letu 2015, že deseto v zadnjih petih letih obstoja revije. V novo leto se podajamo v nekoliko prenovljeni sestavi. Poslavljamo se od Nadje Jarc, ki je v zadnjih dveh letih vodila delo uredniškega odbora, in Mihe Pelka, ki je eSinapso v različnih vlogah soustvarjal vse od njenega začetka. Obema se zahvaljujemo za njuno delo in upamo, da se še srečamo na teh straneh. V uredniškem odboru pozdravljamo Andraža Matkoviča, ki je že doslej pomembno prispeval k pripravi številk za objavo na spletu, in novinko Anko Slana. Srčno upamo, da se nam bo v novem letu pridružilo še kakšno novo ime.

Osrednje poslanstvo eSinapse ostaja tudi v novem letu enako: slovenskim nevroznanstvenikom in nevroznanstvenim navdušencem nuditi medij v katerem lahko objavljajo in berejo znanstvene, strokovne in poljudne prispevke s področja nevroznanosti ter sooblikujejo slovensko nevroznanstveno skupnost. Potrudili se bomo, da boste na straneh eSinapse lahko našli tako recenzirane strokovne in znanstvene prispevke, kot tudi informativne poljudne sestavke, intervjuje in mnenja. Na spletnih straneh bomo še naprej ohranjali čisto podobo s poudarkom na berljivosti, nekoliko pa bomo popestrili naslovnico. Z novimi prispevki odslej ne bomo čakali na zaključek številke, temveč jih boste lahko v okviru nastajajoče številke brali že takoj po sprejemu in pripravi, nastanek številke pa lahko že zdaj spremljate z naročnino na eSinapsin RSS kanal.

Skozi zimske oblake je ravnokar posijalo sonce in rumeno obarvalo sveže zapadli sneg. Naj vam poživi tudi vaše misli in načrte v letu, ki si še leno mane oči.

Grega Repovš
Odgovorni urednik